Boeken Sjon Hauser

Boeken van Sjon Hausercover Tunesië-boek2010 — Op bezoek in…Tunesië (Wereldreeks). KIT Publishers, Amsterdam. 48 pagina’s, rijk geïllustreerd. Leverbaar. www.kitpublishers.nl

2010 – Filipijnen (Landenreeks). KIT Publishers, Amsterdam. 130 pagina’s. Leverbaar. www.landenreeks.nl

2009 – Op bezoek in…Vietnam (Wereldreeks). KIT Publishers, Amsterdam. 48 pagina’s, rijk geïllustreerd. Leverbaar. www.kitpublishers.nl

2008 – Mekong. Van de Gouden Driehoek naar Vietnam. Reisverhalen. Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam. 352 pagina’s. Leverbaar. Sinds 2010 ook verschenen als Rainbow Pocket 985. Leverbaar. www.Rainbow.nl

2008 – Op bezoek in…Cambodja. KIT Publishers, Amsterdam. 48 pagina’s, rijk geïllustreerd. www.kitpublishers.nl

2007 – Op bezoek in…Thailand. KIT Publishers, Amsterdam. 48 pagina’s, rijk geïllustreerd. www.kitpublishers.nl

2003 – Langs de Mekong. Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam. 63 pagina’s.

2003 – Gek, gevaarlijk, geweldig. KIT Publishers, Amsterdam. 94 pagina’s. Verhalen over de natuur van tropisch Azië voor kinderen. www.kit.nl/publishers

2002 – Stropers betrapt. KIT Publishers, Amsterdam. Spannend verhaal voor kinderen dat zich in Thailand afspeelt. 120 pagina’s. www.kit.nl

2001 – De kampioenen van Tijgerberg. KIT Publishers, Amsterdam. Een verhaal voor kinderen dat zich afspeelt bij de Thaise bergvolkeren. 120 pagina’s. www.kit.nl Dit boek is verfilmd als Tigermountain will never die (2001), geproduceerd door Musch & Tinbergen voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Regie: Gerrit van Elst.

2000 – Thailand. Zacht als zijde, buigzaam als bamboe. Negende, herziene en uitgebreide druk met fotokatern. Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam. Inmiddels in zijn dertiende druk. 342 pagina’s met fotokatern. Leverbaar.

foto van kinderboeken

2000 – Thailand (Landenreeks). Koninklijk Instituut voor de Tropen, Amsterdam. 78 pagina’s. www.kit.nl/books

1997 – Spotlights op Thailand. 14 onderwerpen uitvoerig belicht. Vieng Travel, Bangkok. 263 pagina’s.

1995 – De strepen van de tijger. Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam. Reisverhalen, 229 pagina’s.

1993 – Thailand. Kosmos Reisgids. Uitgeverij Kosmos. Herziene en uitgebreide editie, 306 pagina’s.

1992 – Thailand. ANWB Reisgids. ANWB, Den Haag. 311 pagina’s.

1991 – Maleisië & Singapore. Kosmos Reisgids. Uitgeverij Kosmos, Utrecht. 153 pagina’s.

1990 – Thailand. Zacht als zijde, buigzaam als bamboe. Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam.  Reisverhalen, 206 pagina’s.

1987 – Thailand. Kosmos Reisgids. Uitgeverij Kosmos, Utrecht. 167 pagina’s.

 

Hauser-aangenaam-300Ik wil me even bij u introduceren.

Sinds 1981 schrijf ik artikelen en boeken over Thailand en andere landen in Zuidoost-Azië. En vanaf 1983 woon ik in Chiang Mai — als ik niet op reis ben. Mijn reportages en reisverhalen verschenen onder meer in Avenue, De Groene Amsterdammer, Intermediair, KIJK, NRC Handelsblad, Onze Wereld en Internationale Samenwerking.
Voor de reisbijlage Traject van de Volkskrant schreef ik tientallen reisverhalen en –colums — totdat ze gingen bezuinigen. Ik heb ‘tussendoor’ ook jaren als reisleider gewerkt, overwegend van groepen op Thailandreizen (NBBS, Baobab), maar ook wel van reizen door Laos en Cambodja (Eurocult/Orca). Daarnaast ben ik diverse keren ingehuurd als co-producer van programma’s over de regio—voor de TV onder andere voor de serie Veronica goes Asia (1993). Met Geert Mak heb ik verschillende radioprogramma’s gemaakt voor de VPRO. Van het twintigtal boeken dat ik heb geschreven, verscheen Thailand. Zacht als zijde, buigzaam als bamboe in 1990. Het is sindsdien veertien keer herdrukt en van deze kleine bestseller en evergreen werden tot enkele jaren geleden mog steeds exemplaren verkocht. Het is niet overdreven te stellen dat ik 25 jaar over Thailand geschreven heb.
Maar de tijden zijn veranderd. Uitgevers zijn failliet gegaan, tijdschriften en kranten moesten elk dubbeltje omdraaien om te kunnen overleven. Free lance-medewerkers werden daar vaak als eersten het slachtoffer van. Alles draait nu om het internet.
corrigeren-02-300Wat ik u te bieden heb?
1. Het taalkundig corrigeren van uw Nederlandstalige website.
Veel mensen die voor hun zaak of andere doeleinden een website hebben, beseffen niet dat het taalgebruik daarop voor verbetering vatbaar is.
Soms zijn de spellingsfouten zo fenomenaal dat het potentiële klanten afschrikt.
Ook kan er aan de manier van formuleren vaak heel wat verbeterd worden, zodat de tekst directer en begrijpelijker wordt.
U denkt dat zo’n probleem op uw website niet speelt? Dat is goed mogelijk, maar dan is uw site uitzonderlijk.
2. Het schrijven van teksten.
U wilt naast het zakelijke deel van uw website ook wat algemene informatie aan de bezoekers bieden—als extra service of om de site wat meer kleur te geven.
Vaak wordt zulke informatie even snel van een andere website ‘gepikt’ en rammelt deze van de onjuistheden en onbenulligheden.
Ik kan teksten voor u schrijven die veel origineler en beter zijn. U bent er dan ook van verzekerd dat er geen flauwekul in staat.
Het moet dan natuurlijk wel onderwerpen betreffen waar ik verstand van heb: Thailand, reizen, natuur, enzovoort.
3. Ik kan u de mooiste natuur van Noord-Thailand laten zien.
Als bioloog en groot liefhebber van de Thaise natuur — waar ik al 25 jaar doorheen struin — kan ik voor u de deskundige ‘natuurgids’ bij uitstek zijn. U moet natuurlijk wel serieus in de tropische flora en fauna geïnteresseerd zijn. Ik vind dat de indrukwekkende Thaise natuurgebieden in veel reizen maar armzalig aan bod komen. Sinds kort begeleid ik unieke zesdaagse natuurreizen onder de vleugels van reisbureau Greenwood Travel in Bangkok.
Meer informatie: Natuurreizen/Nature Tours en
website: www.greenwoodtravel.nl/tours/chiangmai/go-green-nan-route-6-dagen-5-nachten/ en www.greenwoodtravel.nl/tours/chiangmai/go-green-wang-chin-route-6-dagen-5-nachten/